Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till Pixbo GF!
 
PIXBO GF´s SOMMARLOVSKALENDER!
2021-04-30 19:30
Pixbo GF’s sommarlovskalender med temat ZOO drar igång den 1 MAJ
 
Vi vill på ett Coronasäkert sätt visa upp vad våra fantastiska gymnaster lärt sig under året och bjuder därför in er till denna magiska show som drar igång lördag 1/5 och pågår hela vägen fram till sommarlovet den 10/6.
 
Under perioden kommer vi att posta en till två filmer varje dag i våra sociala kanaler som våra grupper satt ihop och sen är det upp till er att hurra, dela, applådera och lyfta våra stjärnor på bästa sätt.
 
Följ oss på Instagram @pixbogf #pixbogfzoo eller Facebook för att ta del av uppvisningen!
 
VARMT VÄLKOMNA!
Var med från start och samarbeta med Härryda Kommuns största förening, Pixbo GF!
2021-04-14 11:17

Pixbo GF är stolta över att vara Härryda kommuns största förening och vi är på väg in i ett spännande skede då vår nya gymnastikhall öppnar upp portarna i Mölnlycke fabriker till hösten 2021.

 

Detta medför massor av möjligheter och exponeringsytor för såväl stora som små företag och vi kan äntligen öppna upp för samarbeten. 

 

Vi gör det nu möjligt för dig och ditt företag att synas genom våra kanaler ut till våra kunder och berättar gärna mer om hur vi kan nå ut med just ditt företagsnamn. 

 

 

Maila gärna pixbogf@hotmail.com

Tack Mike!
2021-02-02 12:55
Det är med tungt hjärta Pixbo GF måste meddela att en av föreningens största eldsjälar inte längre finns med oss. Mike Wilson gick, efter en tids sjukdom, bort förra veckan.

Mike var den som kom med förslaget att föreningen skulle bredda sin verksamhet till att också erbjuda träning i parkour. Han tog själv på sig det ideella jobbet som huvudledare och organiserade föreningens parkourverksamhet. Detta inleddes som ett prov våren 2017 och det blev snabbt en succé. Första terminen bedrevs verksamheten i mindre skala med ett fåtal utövare men har sedan dess vuxit lavinartat och vi har idag ungefär 200 aktiva medlemmar som håller på med parkour. Kön till parkouren är nästan lika lång som till vår gymnastikdel.

Mike var en stor eldsjäl som brann för föreningen och för parkouren. Hans låga kommer brinna vidare i alla de barn, ungdomar och ledare som tack vare honom kan utöva parkour i den ständigt växande verksamheten.

Med ett enormt ideellt engagemang och med sin positiva inställning fick Mike parkouren att bli en viktig del av det som Pixbo GF vill stå för - en aktiv fritid genom gemenskap och rörelse för unga såväl som vuxna - i Härryda kommun.

Föreningen vill med detta framföra sitt stora tack och skicka våra varma tankar och deltagande till familjen.

Tack Mike för allt du har gjort!
Gällande restriktioner för vår verksamhet
2021-01-23 17:19
Senast uppdaterad: 21-02-10 
Nästa eventuella större förändring: oklart
 
Svenska Gymnastikförbundet och Riksidrottsförbundet tolkar och definierar de restriktioner som verksamheten skall anpassas till. 
 

Nu får vi lov och vi till och med uppmanas att erbjuda verksamhet till barn och ungdomar födda 2002 och senare. Då gäller:

 • stanna hemma vid minsta symptom
 • stanna hemma om någon i din närhet är sjuk
 • hjälp till att hålla avstånd på väg till och från  träningen inklusive i korridorer och omklädningsrum
 • kom ombytt och var snabbt genom omklädningsrummet
 • kom i anslutning till träningen och inte för tidigt
 • tvätta eller sprita händerna precis innan träningen
 • hjälp till att hålla avstånd på träningen
 • INGA föräldrar eller andra anhöriga är tillåten i träningsanläggningarna. Gymnaster lämnas utanför entrédörren. För yngre gymnaster är avsikten att en av ledarna möta i dörren och ta emot gymnasterna
 • bara gymnaster födda 2002 och senare får träna. Grupper där föräldrarna är med som deltagare är inställda t ex förälder/barngymnastik
Övriga åtgärder som föreningen arbetar med för att minska risken för smittspridning. 
 • tydlig skyltning om antal personer som är tillåtet i en verksamhetslokal (=gymnastiksal eller idrottshall) - beräknas på totala fria arean i kvm enligt formeln (totala fria arean i kvm)/10 kvm = antal personer totalt i hallen (Båtsman, Furuhäll och Högadal 20 pers, Djupedal 64 pers, Önneröd 80 pers, Fjällbo 16 pers)
 • tydlig skyltning om uppmaning att stanna hemma
 • städa redskap efter varje träning och mellan varje grupp
 • erbjuda handsprit i början av varje träning, eller påminna om handtvätt
 • begränsa antalet ledare 
 • planera lektioner och träningar så att trängsel undviks och avstånd kan hållas
 • undvika passning
 • Enligt de riktlinjer svenska gymnastikförbundet lämnade får inga grupper med gymnaster födda innan 2002 träna, det innebär att vi ställer in all träning för grupperna PK VuxenSeniorernaGubbgympan och även förälder/barngymnastiken.
 • grupper med aktiva födda 2002 och senare fortsätta sin träning, dock utan passning. 
 
Om någon ledare eller ledarteam känner att dessa åtgärder inte är tillräckliga för deras enskilda situation är det deras val att inte delta eller starta upp sin grupp i nuläget. Pixbo GF respekterar ledarnas val och det uppmanar vi alla att göra. 

 

Träningarna i Trollhättan och Borås genomförs men vi uppmanar alla att ta sig till träningarna på egen hand och undvika kollektivtraffiken så mycket som möjligt.

 

Fortsätt ta hand om varandra, tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma vid förkyldningssymptom så tar vi oss igenom detta tillsammans!
 
Pixbo GF
Nu har hallen 4 väggar och tak!
2021-01-13 15:47
För ett år sedan revs det på platsen - nu är det nya uppbyggt!

...till hösten flyttar vi in här och gympar järnet!

Skicka en intresseanmälan här:
CERTIFIERAD FÖRENING
ALT-TEXT
I januari 2019 blev Pixbo GF en certifierad förening av Härryda kommun. Läs mer om Certifieringsarbetet under "om föreningen".
Nyheter från våra grupper
 
Följ oss i social media
Köp våra föreningskläder
Sponsorer
 
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com