Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till M20-1

 

Ort Mölnlycke
Riktar sig till Barn födda 2020  tillsammans med förälder.
Aktivitet Förälder/barn-gymnastik, bas
Tid och plats VT24 Tisdagar kl 16.45-17.30 i Båtsmansskolan
Ledare Bella & Cissi
Kontakt ledare Bella: isabella.josefsson@hotmail.com, 0706-919706
Cissi: ceciliaragnarsson@outlook.com , 0739-399447
Kontakt administration kansli@pixbogf.se

 

På förälder/barn-gympan deltar barnet tillsammans med en förälder - så ni får alla vara med och röra på er.  Här lär vi barnen gymnastikens grunder genom roliga lekar och spännande redskapsbanor. Vi vill uppmuntra barnen till rörelse och gör detta på ett lekfullt sätt med roliga lekar och teman tillsammans med er. Vi vill att alla som är inne i salen deltar i gymnastiken och är ombytta.

 

Vi ledare har också barn som går i gruppen, ta gärna hänsyn till detta och hjälp till om ni ser att någon av oss behöver ge lite extra uppmärksamhet till våra egna barn någon gång. 

För att barnen ska slippa sitta stilla och lyssna för mycket kommer här lite regler och info:
Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet - både för barn och vuxna. Gärna uppsatt hår. 
På fötterna: Sockiplast eller barfota
Aktiviteter i salen: När det är dags för redskapsbanan hjälps vi åt med framtagandet och det är viktigt att ingen är på redskapen förrän vi har haft genomgång av banan, och sagt ok att börja.
Tjockmattor som står lutade mot väggen får man inte klättra på, eller hänga i deras snören/rep - både för barnens och tjockmattornas skull.
Bortplockning av redskapen hjälps vi självklart åt med också.  

 

Syskon i salen: 
Syskon får inte delta på träningen av olika anledningar, läs mer om det i föreningens policy Här!
I undantagsfall finns det familjer som inte kan lösa att syskonet kan vara någon annanstans eller med den andra föräldern och då är det ju självklart okej. Då ska syskonet vänta i omklädningsrummet eller sitta på bänken och titta på.

 

I förälder/barn-gymnastiken strävar vi efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

 

Läs allmän information om våra förälder/barn-grupper här

Inbjudan till Våruppvisning 21 April
2024-03-04 11:09

VÅRUPPVISNING 21 April  

 

Vi välkomnar er till årets våruppvisning med temat MUSIKAL!

Våruppvisningen kommer vara i Mölnlycke idrottshall, i anslutning till Hulebäcksgymnasiet. Adress längst ner i informationen. 

Det kommer att bjudas4 st uppvisningar på söndagen 21/4 där gymnasterna är fördelade så att alla uppvisningar bjuder på samma härliga bredd.

 

  • Vår grupp M20-1 kommer vara med på Uppvisning nr 3 som börjar kl 14.00 och beräknas hålla på ca 1,5 h.

  • Samling för vår grupp sker kl 13.40 i Mölnlycke idrottshall B, till höger när man kommer innanför entrén.

  • Temat för vår grupp är Disney och för att göra uppvisningen mer levande får gymnasterna (och föräldrarna) gärna klä ut sig enligt temat, men det är inget måste. 

  • Vi ser gärna att man stannar till hela vår uppvisning är färdig, men orkar inte barnen vara kvar när vår grupps uppvisning på golvet är klar så är det okej att man smiter iväg och går hem. Räkna med att våran grupp kommer vara bland de första i programmet, antagligen först av alla kl 14. 

  • Om vi ser att det är ett lågt intresse och få deltagande i våra totalt 7 förälder/barn-grupper så kan det hända att vi behöver slå ihop grupperna lite mer än vad vi gjort nu och då kan vi få en annan uppvisningstid. Men vi informerar om det så snart vi vet ifall det blir så.

  • Vi kommer öva på redskapsbanan som vi kommer göra på uppvisningen under några träningar innan så att barnen och ni föräldrar vet vad vi ska göra :) Dansen som vi övat på till låten Can´t stop the feeling kommer alla grupper gemensamt göra i början och slutet av uppvisningen och fallskärmsdansen som vi övat på kommer vara inledningen på vårt uppvisningsprogram som vi kommer göra tillsammans med M20-2. Film på dansen finns här på sidan :) 

Programmet kommer att finnas tillgängligt på hemsidan att kika på under uppvisningsdagen. Det kommer säljas lotter där man kan vinna fina priser och vi kommer ha kläder ur vår kollektion hos vår samarbetspartner klubbhuset tillgängliga för provning.

 

Parkering hänvisas till evenemangsparkeringen vid Massetjärn samt parkeringshuset vid hemköp men vi rekommenderar så många som möjligt att cykla/gå om man kan.

 

För att vi ska få ett hum om hur många som planerar att vara med och om vi kan behålla vår tänkta gruppindelning behöver ni svara på kallelsen som kommer i ett separat mail om ni ska vara med eller inte. Senaste svarsdatum på kallelsen är 1 april. 

 

Vi ser fram emot en spännande och rolig uppvisningshelg tillsammans! 

 

Mölnlycke idrottshall: Idrottsgatan 1, Mölnlycke 

 

Välkomna och tack för det gångna året hälsar styrelsen och alla ledare från 

Pixbo Gymnastikförening!  

Inställd träning på lovet
2024-02-08 11:33

Hej på er! 

 

Nästa vecka är det dags för sportlov och då är gympan inställd! Alltså ingen gympa 13/2! 

 

Vi planerar precis som förra året att vara med på årets våruppvisning 21 april (mer info kommer längre fram) och inför uppvisningen ska vi försöka lära oss en dans som alla grupper gör tillsammans som inledning och avslutning. Den som vill får gärna kika på dansen nästa vecka och testa lite för att den inte ska vara helt ny när vi ska lära oss den på gympan :) 

 

Ha ett härligt lov så ses vi igen 20/2! 

 

//Bella och Cissi 

 

 

 

Välkommen till en ny termin VT24!
2023-12-29 19:44

Hej på er,

Hoppas att alla har haft en mysig jul och att ni har eller har haft en härlig ledighet tillsammans! Nu drar snart gympan igång igen, äntligen :) Samma dag, tid, plats och framförallt samma goa gäng ☺️ 
 
Terminsstart: v 2, tisdag 9/1
Dag och Tid: Tisdagar kl 16.45-17.30
Plats: Båtsmanskolan i Mölnlycke 
Längd på termin: 13 veckor
Inställda träningar:
- 13 februari (sportlov vecka 7)
- 2 april  (påsklov vecka 14)
Sista träningen: 16 april

Viktigt datum till kalendern: 20- 21 april, Våruppvisning!

 

Se mer info om regler i hallen, klädsel och vad som gäller för syskon i hallen på startsidan på denna gruppsida. Vi vill påminna er om reglerna kring syskon i hallen: om man måste ta med syskon till hallen vill vi att dom väntar i omklädningsrummet eller sitter vid sidan och tittar på. De får inte delta under passet och detta är föreningens policy som vi måste följa.

 

VAD SKA VI GÖRA?
Vi kommer fortsätta att träna på gymnastikens 12 grundformer på olika roliga och utmanande sätt så att vi bygger upp barnens motorik. Nu när barnen är lite äldre kommer vi försöka utmana dom ännu lite mer med klurigare stationer. 
Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, rulla (rotera), hoppa, kasta och fånga kommer vara fokus. Detta blir sista terminen som förälder/barn-gymnastik där ni föräldrar deltar på träningen. 

 

Vi är taggade på att köra igång, hoppas att ni är det också! 🤸‍♀️

 

Mvh 
Bella och Cissi 

Välkomna till en ny termin med M20-1!
2023-08-08 07:12

Hej på er,

Nu är detta något regniga sommarlov snart slut och äntligen drar gympan igång igen! Ny dag, tid och plats men med samma härliga gäng ☺️ Alla har valt att fortsätta vilket vi tycker är superkul och vi har fått en ny kompis till gänget som heter Hjalmar, välkommen till M20-1! 
 
Terminsstart: v 35, 29 augusti
Dag och Tid: Tisdagar kl 16.45
Plats: Båtsmanskolan i Mölnlycke 
Längd på termin: 13 veckor
Inställda träningar: 31 oktober (höstlovet v44)
Sista träningen: 28 november

 

Se mer info om regler i hallen, klädsel och vad som gäller för syskon i hallen på startsidan på denna gruppsida. 

 

VAD SKA VI GÖRA?

Vi kommer fortsätta att träna på gymnastikens 12 grundformer på olika roliga och utmanande sätt så att vi bygger upp barnens motorik. Nu när barnen är lite äldre kommer vi börja introducera lite temabanor och försöka utmana dom ännu lite mer med klurigare stationer. 
Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, rulla (rotera), hoppa, kasta och fånga kommer vara fokus. 

 

Denna terminen kommer det en grupp direkt efter oss som börjar 17.30 så det innebär att vi behöver vara snabba ut från hallen när vi har gjort vår hejdåramsa och avslutat. Vi kommer också koordinera med den andra gruppen på plats så att vi väljer olika omklädningsrum för att göra det så smidigt som möjligt för alla! 
 
Vi är taggade på att köra igång, hoppas att ni är det också! 🤸‍♀️

 

Mvh 
Bella och Cissi 

Sista träningen och våruppvisning
2023-04-17 20:36

Hej på er, 

 

Nu är terminens sista vecka här och det innebär att träningen på torsdag 20/4 blir vår sista vanliga träning. Vi kommer precis som i torsdags träna på redskapsbanan som vi ska köra på våruppvisningen och avslutar med lite fika/fruktstund tillsammans :) 

Vi vill tacka er och era fantastiska barn för en superrolig termin och vi hoppas att ni alla hänger med till hösten när vi flyttar till Båtsmansskolan!  

 

INFORMATION OM VÅRUPPVISNINGEN 23/4: 

- Inget genrep på lördag (Övriga grupper har genrep men vi hoppar det med dessa små)

- Samling i B-hallen (till höger) kl 08.30

- Våruppvisningen börjar kl 09.00 och vår grupp är först ut i programmet

- Temat för vår grupp är hjälteyrken, kom gärna utklädda till Polis/Brandman/Pilot/Läkare/annan hjälte :) 

- När vår grupp gjort färdigt är det helt okej att gå hem om man vill men det är ju väldigt roligt att stanna och kolla på de andra grupperna. 

- Entré för alla över 12 år: 60 kr

 

Med vänliga hälsningar

Bella och Cissi 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 17/04 11:44 
Pixbo GF - START, 11/04 14:40 
Pixbo GF - START, 21/03 15:54 
Pixbo GF - START, 09/01 08:25 
Pixbo GF - START, 07/11 09:39 
Pixbo GF - START, 27/10 15:19 
 
Följ oss i sociala medier
Beställ Pixbo GF´s föreningskläder nedan
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Samarbetspartners
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com