Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till M20-1

 

Ort Mölnlycke
Riktar sig till Barn födda 2020  tillsammans med förälder.
Aktivitet Förälder/barn-gymnastik, bas
Tid och plats VT23 Torsdagar kl. 17.00 - 17.45, Högadalsskolan
Ledare Bella & Cissi
Kontakt ledare Bella: isabella.josefsson@hotmail.com, 0706-919706
Cissi: ceciliaragnarsson@outlook.com , 0739-399447
Kontakt administration kansliet@pixbogf.se  

 

På förälder/barn-gympan deltar barnet tillsammans med en förälder - så ni får alla vara med och röra på er.  Här lär vi barnen gymnastikens grunder genom roliga lekar och spännande redskapsbanor. Vi vill uppmuntra barnen till rörelse och gör detta på ett lekfullt sätt med roliga lekar och teman tillsammans med er. Vi vill att alla som är inne i salen deltar i gymnastiken och är ombytta.

 

Vi ledare har också barn som går i gruppen, ta gärna hänsyn till detta och hjälp till om ni ser att någon av oss behöver ge lite extra uppmärksamhet till våra egna barn någon gång. 

För att barnen ska slippa sitta stilla och lyssna för mycket kommer här lite regler och info:
Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet - både för barn och vuxna. Gärna uppsatt hår. 
På fötterna: Sockiplast eller barfota
Aktiviteter i salen: När det är dags för redskapsbanan hjälps vi åt med framtagandet och det är viktigt att ingen är på redskapen förrän vi har haft genomgång av banan, och sagt ok att börja.
Tjockmattor som står lutade mot väggen får man inte klättra på, eller hänga i deras snören/rep - både för barnens och tjockmattornas skull.
Bortplockning av redskapen hjälps vi självklart åt med också.  

 

Syskon i salen: 
Syskon får inte delta på träningen av olika anledningar, läs mer om det i föreningens policy Här!
I undantagsfall finns det familjer som inte kan lösa att syskonet kan vara någon annanstans eller med den andra föräldern och då är det ju självklart okej. Då ska syskonet vänta i omklädningsrummet eller sitta på bänken och titta på.

 

I förälder/barn-gymnastiken strävar vi efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

 

Läs allmän information om våra förälder/barn-grupper här

Sista träningen och våruppvisning
2023-04-17 20:36

Hej på er, 

 

Nu är terminens sista vecka här och det innebär att träningen på torsdag 20/4 blir vår sista vanliga träning. Vi kommer precis som i torsdags träna på redskapsbanan som vi ska köra på våruppvisningen och avslutar med lite fika/fruktstund tillsammans :) 

Vi vill tacka er och era fantastiska barn för en superrolig termin och vi hoppas att ni alla hänger med till hösten när vi flyttar till Båtsmansskolan!  

 

INFORMATION OM VÅRUPPVISNINGEN 23/4: 

- Inget genrep på lördag (Övriga grupper har genrep men vi hoppar det med dessa små)

- Samling i B-hallen (till höger) kl 08.30

- Våruppvisningen börjar kl 09.00 och vår grupp är först ut i programmet

- Temat för vår grupp är hjälteyrken, kom gärna utklädda till Polis/Brandman/Pilot/Läkare/annan hjälte :) 

- När vår grupp gjort färdigt är det helt okej att gå hem om man vill men det är ju väldigt roligt att stanna och kolla på de andra grupperna. 

- Entré för alla över 12 år: 60 kr

 

Med vänliga hälsningar

Bella och Cissi 

 

 

Inbjudan till Våruppvisning 23 April
2023-03-08 20:34

VÅRUPPVISNING 23 April  

 

Vi välkomnar er till årets våruppvisning med temat PIXBO AB!

Våruppvisningen kommer vara i Mölnlycke idrottshall.

Vi kommer att bjuda4 st uppvisningar på söndagen 23/4 där gymnasterna är fördelade så att alla uppvisningar bjuder på samma härliga bredd.

 

  • Vår grupp M20-1 kommer vara med på Uppvisning nr 1 som börjar kl 09.00 och beräknas hålla på ca 1 h.

  • Samling för vår grupp sker kl 08.40 i Mölnlycke idrottshall B, till höger när man kommer innanför entrén.

  • Temat för vår grupp är yrken med hjältetema (ex polis, brandman, pilot, annan hjälte) och för att göra uppvisningen mer levande får gymnasterna (och föräldrarna) gärna klä ut sig enligt temat, men det är inget måste.

  • Vi ser gärna att man stannar till hela vår uppvisning är färdig, men orkar inte barnen vara kvar när vår grupps uppvisning på golvet är klar så är det okej att man smiter iväg och går hem. Räkna med att våran grupp kommer vara bland de första i programmet, antagligen först av alla kl 09.

  • Vi kommer öva på redskapsbanan som vi kommer göra på uppvisningen på några träningar innan så att barnen och ni föräldrar vet vad vi ska göra :)

Programmet kommer att finnas tillgängligt på hemsidan att kika på under dagen. Det kommer säljas lotter där man kan vinna fina priser och vi kommer ha kläder ur vår kollektion hos vår nya samarbetspartner klubbhuset tillgängliga för provning.

 

Parkering hänvisas till evenemangsparkeringen vid Massetjärn samt parkeringshuset vid hemköp men vi rekommenderar så många som möjligt att cykla/gå om man kan.

 

Vi ser fram emot en spännande och rolig uppvisningshelg tillsammans! 

 

Välkomna och tack för det gångna året hälsar styrelsen och alla ledare från 

Pixbo Gymnastikförening!  

 

 

Sportlov och våruppvisning
2023-02-08 19:03

Hej på er! 

 

Nästa vecka (v.7) är det sportlov och då är gympan inställd. Alltså ingen gympa 16 feb. 

 

Nu är det dags för oss ledare att planera inför årets våruppvisning som det förbereds för fullt inför nu i föreningen och eftersom att det är lite svårt att prata om viktig information under samlingen med alla glada ivriga barn så kommer här lite kort info: 

 

Våruppvisningen hålls helgen 22-23 april i mölnlycke idrottshall (gamla wallenstamshallen) med genrep på lördagen (vi behöver inte vara med på genrepet) och själva uppvisningen på söndagen. Familjegymnastiken har inte varit med på ett par år så vi hade blivit jätteglada om ett gäng från våran grupp tillsammans med de andra förälder/barngrupperna hade velat vara med  för att visa upp våra härliga barn och vad vi tränar på våra pass. 

 

Det är tre olika uppvisngar för att vi är så många i föreningen och vi har  preliminärt blivit placerade på den första uppvisningen på söndag morgon kl 09.00. Det innebär att vårat "nummer" kommer vara någon gång mellan 09-09.30. Det som händer är att vi är med och inleder uppvisningen med en dans som alla grupper ska lära sig och visa upp tillsammans och sen när det är våran tur kommer vi ha en redskapsbana på golvet som liknar det vi gör på våra pass som vi tillsammans med de andra familjegympagrupperna genomför ett par varv, max 5 minuter. Temat för i år är yrken och barnen (och gärna föräldrarna) får klä ut sig till valfritt yrke, tex brandman, polis, bagare osv. Vi kommer köra igenom banan som den kommer se ut på uppvisningen sista träningen innan bara så att alla vet vad vi ska visa upp :) 

 

Vi behöver informera planeringsgruppen senast på fredag om våran grupp vill vara med eller inte så vi kommer skicka en kallelse till er som ni behöver svara på, ifall ni tror att erat barn hade tyckt det var roligt att vara med :) Vi ledare vill peppa er att ge det en chans och testa, märker någon att barnet inte vill på själva uppvisningsdagen så kan man kliva åt sidan och titta på och heja på istället! 

 

Vi kommer skicka mer info framöver när vi får mer info från föreningen och vi kan även prata mer om det imorgon om ni vill. 

 

Hälsningar från 

Bella och Cissi

Välkomna till en ny termin - VT23!
2023-01-02 09:58
Hej på er,
 
Nytt år, ny termin och snart börjar gympan igen, äntligen! Vi kör samma tid, samma plats och samma gäng. Alla har valt att fortsätta vilket vi tycker är superkul och vi har fått en ny kompis till gänget som heter Siri, välkommen till M20-1! 
 
Terminsstart: v 2, 12 januari
Dag och Tid: Torsdagar kl 17.00-17.45
Plats: Högadalsskolan i Mölnlycke 
Längd på termin: 13 veckor
Inställda träningar: 16 februari (sportlovet), 13 april (påsklovet)
Sista träningen: 20 april
 
VAD SKA VI GÖRA?
Vi kommer fortsätta att träna på gymnastikens 12 grundformer på olika roliga och utmanande sätt så att vi bygger upp barnens motorik. 
Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, rulla (rotera), hoppa, kasta och fånga.
 
VÅRUPPVISNING
Helgen 22-23 april är det dags för föreningens årliga våruppvining där alla grupper är välkomna att vara med och visa upp vad dom läsrt sig under året, väldigt roligt och uppskattat evenamang! Skriv upp datumet i kalendern redan nu och så får vi se hur det känns under terminen om vi känner att vi vill vara med eller inte, det är helt beroende på om vi känner att barnen vill och känns redo. 
 
Vi är taggade på att köra igång, hoppas att ni är det också! :)
 
Mvh 
Bella och Cissi 
 
Välkomna till HT22!
2022-08-04 19:31
Hej! 
 
Vi vill välkomna er föräldrar och barn till terminsstarten för förälder/barn-gymnastiken och gruppen M20-1. 
 
Terminsstart: v 35, 1 september
Dag och Tid: Torsdagar kl 17.00-17.45
Plats: Högadalsskolan i Mölnlycke 
Längd på termin: 13 veckor, ingen träning på höstlovet v 44, 3 november
Sista träningen: 1 december
 
På denna gruppsidan kommer vi samla all info under terminen. När vi lägger upp en nyhet här får ni ett mail med en länk till nyheten. Här finns info om klädsel, vad man ska ha på fötterna, regler i hallen och kontaktuppgifter till oss ledare 🙂
 
Vi är supertaggade, hoppas att ni och barnen är det också! Om ni har några frågor får ni höra av er, ses snart!
 
Mvh
Bella och Cissi 🤸‍♀️
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 30/05 10:42 
Pixbo GF - START, 03/05 16:01 
Pixbo GF - START, 11/04 11:14 
Pixbo GF - START, 09/04 18:29 
 
Följ oss i sociala medier
Beställ Pixbo GF´s föreningskläder nedan
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Samarbetspartners
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com