Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till M19-1
Ort Mölnlycke
Riktar sig till Barn födda 2019  tillsammans med förälder.
Aktivitet Förälder/barn-gymnastik, bas
Tid och plats HT21 Tisdagar kl. 16.15 - 17.00, Båtsmansskolan
Ledare Marie och Sofia
Kontakt ledare Marie: 0730-400648
Kontakt administration pixbogf@hotmail.com

 

Välkomna till denna grupp med förälder-barngymnastik för barn födda 2019! Vi startar tisdagen den 31 augusti kl. 16.15 på Båtsmansskolan!

På förälder/barn-gympan deltar barnet tillsammans med en förälder - så ni får alla vara med och röra på er.  Här lär vi barnen gymnastikens grunder genom roliga lekar och spännande redskapsbanor. Vi vill uppmuntra barnen till rörelse och gör detta på ett lekfullt sätt med roliga lekar och teman tillsammans med er. Vi vill att alla som är inne i salen deltar i gymnastiken. Vi ledare har också barn som går i gruppen.

För att barnen ska slippa sitta stilla och lyssna för mycket kommer här lite regler och info:
Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet - både för barn och vuxna
På fötterna: Sockiplast eller barfota
Aktiviteter i salen: När det är dags för redskapsbanan hjälps vi åt med framtagandet och det är viktigt att ingen är på redskapen förrän vi har haft genomgång av banan, och sagt ok att börja.
Tjockmattor som står lutade mot väggen får man inte klättra på, eller hänga i deras snören/rep - både för barnens och tjockmattornas skull.
Bortplockning hjälps vi också till med.

 

Gymnastiken strävar efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

 

Läs allmän information om våra förälder/barn-grupper här

Påminnelse ingen träning idag 12/4
2022-04-12 15:18

Hej,

Påminner om att det är påsklov så ingen träning idag 12/4.

 

Nästa vecka 19/4 är sista träningen för terminen. Träning som vanligt med lite avslutning.

 

Ni som är i gruppen behåller er plats till hösten om ni vill ha den. Precis som i höstas kommer det att skickas ut återanmälan centralt från Pixbo GFs kansli. 

Hur det blir med tid och plats till hösten kan inte besvaras än, men ni får info när det är klart.

 

Glad Påsk!

Marie & Sofia 

Ingen uppvisning 23/24 april
2022-04-03 10:44

Hej!

Då det blev för få deltagare från de andra grupperna, så blir det tyvärr ingen programpunkt med föräldra/barn gymnastiken på Pixbos våruppvisning. Så ingen uppvisning för oss.

Kan ändå tipsa om att gå och kolla på söndagen 24 april, då de äldre grupperna visar upp sig. Det är uppvisningar med start kl.9, kl.11, kl.13 och kl.15 Kan ju vara inspirerande och kul. Fika finns att köpa och ni stöttar föreningen 😊

3 träningar kvar
2022-03-24 21:15

Hej alla!

Tiden flyger förbi och vi har nu bara 3 träningar kvar på vårterminen:

29 mars

5 april

12 april PÅSKLOV INGEN TRÄNING

19 april Sista träningen

Mvh

Ledarna

Våruppvisning 23-24 april
2022-02-21 20:53

Hej alla,
Den 23-24 april så har Pixbo sin våruppvisning, där de allra flesta grupperna är med och visar upp sig. Förälder/barn gymnastiken kommer att ha en programpunkt med en uppbyggd bana som barn och förälder gör tillsammans. Själva uppvisningen är kl.13 på söndagen den 24:e april. Vi träffas en halvtimma innan. Det är ett genrep dagen innan dvs lördagen samma tid.
Är det så att ni är sugna på att vara med så meddela någon av oss ledare, gärna den här veckan så att vi vet om det finns intresse eller inte :)
Mvh 
Marie & Sofia

Angående syskon i hallen - regler
2022-02-02 11:09

Hej alla,
Roligt att se glädjen hos alla barnen i hallen!


Enligt policy från Pixbo GF för deltagande av syskon på gympan (som ni även fick utskickat i höstas)

Enligt policyn får inte syskon delta på träningen av följande orsaker: 
  • Alla barn som deltar måste vara försäkrade och det är bara betalande medlemmar som är det.
  • Om ett syskon deltar innebär det att han/hon har gått före alla barn som står i kön till gruppen och även alla som står i kön i syskonet åldersgrupp. 
  • Gymnastiken/nivån är anpassad till de betalda medlemmarna i gruppen, när syskon är med krävs ofta att man måste höja/sänka nivå/höjder m.m för att de ska kunna vara med
  • Det blir alldeles för många i hallen med både föräldrar och syskon.
  • Eftersom att det inte är syskonets aktivitet händer det ofta att han/hon inte tycker att man behöver vara med på samlingen, lyssna, delta aktivt utan att man mest springer runt och hoppar och klättrar på allt som står framme.

Vi har full förståelse för att det är svårt att få ihop livspusslet med syskon (även vi ledare har fler barn att rodda) Men för allas säkerhet och för att det ska bli rättvist så gäller hädanefter följande på våra träningar:
OM det absolut inte går att lösa utan att syskon är med, så ska dessa helst sitta i omklädningsrummet. I de fall de är för små för detta, så får de sitta i "gluggarna" till omklädningsrummen. Har de Ipad eller liknande för att underhålla sig så är det ljudlöst alt. med hörlurar som gäller, så att de inte stör/distraherar. Tänk på att se till att de klarar sig själva och inte stör träningen av andra anledningar. Det krävs att ni föräldrar har full fokus på det barn som deltar.

Dessa regler finns ju till för att det ska bli så bra som möjligt för de barn som faktiskt är gymnaster i den här gruppen.  Vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt med detta, så att vi slipper lägga tid på annat och att alla kan få en rolig och utvecklande stund med sitt barn i gruppen.

 

Syns i hallen!

Ledarna

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 24/04 08:40 
Pixbo GF - START, 21/04 11:05 
Pixbo GF - START, 08/01 16:20 
Pixbo GF - START, 01/01 19:24 
Pixbo GF - START, 22/12 14:25 
 
Följ oss i social media
Köp våra föreningskläder
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Sponsorer
 
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com