Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Föreningspolicy och certifiering
Här hittar du föreningens fullständiga policy: POLICY - PIXBO GF

 

Pixbo GF är från och med januari 2019 en certifierad förening av Härryda kommun. Certifieringen innebär att vi arbetar aktivt med nedan områden:

  • Ledarutveckling
  • Jämställdhet och mångfald
  • Demokrati och delaktighet
  • Nolltolerans mot mobbning, våld och kränkningar
  • Alkohol, narkotika, dopning, tobak och överdrivet spelande (ANDTS)
I processen har föreningen gjort en nulägesanalys för att identifiera eventuella områden som vi behöver jobba mer med och vad som fungerar bra. Styrelsen har med stöd av ungdomsstyrelsen tagit fram ett omfattande policy där bland annat riktlinjer och förhållningssätt för ovan nämnda områden finns med. Policydokumentet presenterades sedan för Fritid Förening på ett certifieringsmöte. Centralt i arbetet är att ha en plan för hur policyn skall implementeras i verksamheten och förmedlas ut till medlemmarna så att det inte bara blir fina ord på ett papper. 
 
Föreningen blev godkända och certifierade 190123 och tilldelades 5000 kr som är öronmärkta för insatser i arbetet med att utveckla föreningen. Föreningen kommer bli tilldelade ett diplom vid slutet av året och vi kommer även synas på kommunens hemsida där de listar certifierade föreningar. 
 
Fritid förening kommer följa upp arbetet årligen för att säkerställa kvalitetsnivån och stimulera till fortsatt utvecklingsarbete inom barn- och ungdomsverksamheten. Alla certifierade föreningar ska också delta vid de temakvällar som Fritid Förening anordnar vid två tillfällen under året.
 
Kommunens motivering vid certifieringen: 
 
Pixbo Gymnastikförening är nu en certifierad förening. Föreningen utmärker sig vid att ständigt utveckla sin verksamhet och jobbar för att driva fram sin grundidé om att ”alla får vara med”. Att ge bättre förutsättningar för en jämställd och mångfaldig förening är en självklarhet i Pixbo GF och även att göra barn och ungdomar delaktiga i föreningen är en naturlig del av föreningens DNA🤸‍♀️🤸‍♂️🥇
 
Läs mer om kommunens certifiering här
Handlingsplan, information och stöd - Trygg miljö
Målet i Pixbo Gymnastikförenings verksamhet är att alla våra medlemmar ska gå hem från träning/tävling/läger med en bra känsla i magen och en längtan efter nästa träning. Vi vill skapa trygga mijöer i våra grupper där varje medlem kan utvecklas. Detta kräver mycket jobb och engagemang och på denna sidan hittar du information och tips på hur man skapar trygga miljöer, vilka varningssignaler man ska vara uppmärksam på och vad man gör om man känner oro för ett barn. 

Här hittar du vår handlingsplan som är framtagen i samarbete med Härryda kommun, SISU idrottsutbildarna och Rädda barnen. Projektet går under namnet High Five och syftar till att skapa strukturer och rutiner för att  för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering, kränkningar och sexuella övergrepp. Medlemsbrev High Five.pdf »


Riksidrottsförbundet har tillsammans med BRIS startat en stödlinje för idrottsledare där de kan ge råd och tips när något jobbigt händer. Stödlinjen är öppen vardagar mellan 9-12 och numret är 077-440 00 42. De som svarar är erfarna kuratorer. Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman.



 
Följ oss i sociala medier
Beställ Pixbo GF´s föreningskläder nedan
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Samarbetspartners
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com