Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till M21-1
Ort Mölnlycke 
Riktar sig till Barn födda 2021 tillsammans med förälder.
Aktivitet Förälder/barn-gymnastik, bas
Tid och plats HT24/VT25 Mån 16.30-17.15 Båtsman
Ledare Hanna Edholm & Sara Langenfelt
Kontakt ledare Hanna: hanna.edholm@gmail.com, 0708-688940
Kontakt administration kansli@pixbogf.se 

 

På förälder/barn-gympan deltar barnet tillsammans med en förälder - så ni får alla vara med och röra på er.  Här lär vi barnen gymnastikens grunder genom roliga lekar och spännande redskapsbanor. Vi vill uppmuntra barnen till rörelse och gör detta på ett lekfullt sätt med roliga lekar och teman tillsammans med er. Vi vill att alla som är inne i salen deltar i gymnastiken och är ombytta.

 

Vi ledare har också barn som går i gruppen, ta gärna hänsyn till detta och hjälp till om ni ser att någon av oss behöver ge lite extra uppmärksamhet till våra egna barn någon gång. 

För att barnen ska slippa sitta stilla och lyssna för mycket kommer här lite regler och info:
Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet - både för barn och vuxna. Gärna uppsatt hår. 
På fötterna: Sockiplast eller barfota.
Aktiviteter i salen: När det är dags för redskapsbanan hjälps vi åt med framtagandet och det är viktigt att ingen är på redskapen förrän vi har haft genomgång av banan, och sagt ok att börja.
Tjockmattor som står lutade mot väggen får man inte klättra på, eller hänga i deras snören/rep - både för barnens och tjockmattornas skull.
Bortplockning av redskapen hjälps vi självklart åt med också.  

 

Syskon i salen: 
Syskon får inte delta på träningen av olika anledningar, läs mer om det i föreningens policy Här!
I undantagsfall finns det familjer som inte kan lösa att syskonet kan vara någon annanstans eller med den andra föräldern och då är det ju självklart okej. Då ska syskonet vänta i omklädningsrummet eller sitta på bänken och titta på.

 

I förälder/barn-gymnastiken strävar vi efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

 

Läs allmän information om våra förälder/barn-grupper här

Terminsavslutning och våruppvisning
2024-04-16 11:29

Hej vårt goa super-gympa-gäng!

 

Här kommer lite blandad repetition och "bra att ha-info". Nästa träning (22/4) är den sista för terminen. Vi kommer då ha lite avslutning med diplom och, om vi har tur, kanske någon liten sommarpresent för barnen. Det ser vi så mycket fram emot! Sedan hoppas vi såklart att ni haft en lika rolig termin som vi haft, och att ni är många som vill fortsätta gympabusa med oss även i höst. Vi är så glada över att ha fått skapa rörelseglädje ihop med alla gympakompisar denna våren!

Höstterminen startar igång igen v. 36, och mer info samt länk för återanmälan till det kommer dyka upp längre fram, efter att vi alla njutit av några veckors härligt sommarlov. 

 

VÅRUPPVISNING 21/4

Här kommer lite kort info som repetition inför söndag.

 

  • Vi samlas kl. 8.40 i Mölnlycke idrottshall (vid Hulebäcksgymnasiet), hall B.
  • Det är tema Disney i år, så man får gärna klä ut sig lite om man vill.
  • Vi är först med på inledningsdansen tillsammans med alla andra grupper (vi alla gör så gott man kan, eller freestylar - det enda viktiga är att ha kul) och därefter är det vår tur på golvet.
  • Vi börjar med att springa in som flygplan (barnet runt midjan), gör en liten fallskärmsdans (heja alla oss, stora och små, som kämpar med att tålmodigt vänta och bara springa in under den sista "fallskärmsbubblan"!) och sedan pang på banan direkt.
  • Vuxna får gärna göra så många moment av banan man är bekväm med tillsammans med barnen, man måste inte "bara gå vid sidan" om man inte vill.
  • Det är helt okej att smyga ut efter att vår grupp kört sitt, ifall man har myror i brallorna och inte vill stanna kvar för att se resten av uppvisningen.

Skulle man känna sig osäker på den inledande dansen (länk: https://www.youtube.com/watch?v=2A-FtG-l0yM), var man ska ta vägen eller något moment av banan så är det noll stress. Vi hjälps åt! Jag (Hanna) finns med och guidar (ja så gott jag nu kan, ni får hålla tillgodo med mig vare sig ni vill eller ej) och det är alltid okej att fråga eller tjuvkika på andra. Det enda ni behöver fokusera på är att ha roligt tillsammans och skapa rörelsepeppiga minnen med barnen, allt annat är sekundärt och det finns inga krav på att det måste se bra ut. Linda kommer också vara med som en extra klippa om man vi ha någon mer att ta rygg på.

 

TACK för att ni valt att måndagshänga med oss hela den här vårterminen! Vi ses på söndag (och nästa måndag), laddade till max med slutspurtspepp innan sommaren. 

/ Hanna och Sara

Påsklov 1/4
2024-03-27 11:35

Hej alla gympabarn!

Nästa vecka är det påsklov och vi har därför ingen gymnastik (1/4). Vi ses igen den 8/4, laddade med ny energi och rörelse-pepp!

Ha en mysig påsk!
/ Hanna & Sara

Påminnelse om syskon
2024-03-10 23:50

Hej gympagänget!

 

Skickar bara ut en liten påminnelse om att syskon inte får delta under själva gymnastiken utan behöver sitta vid sidan ifall de är med. Det handlar främst om att alla barn som deltar i Pixbos aktiviteter måste vara försäkrade (genom föreningen) ifall oturen är framme, men också för ordningen och den ökade olycksrisken för alla våra goa små gympaungar. 

 

Bonus-påminnelse om att gärna svara på kallelsen inför våruppvisningen (ifall ni inte redan gjort det), då vi senast 1 april behöver ha anmält hur många som räknar med att dyka upp. Toppen, tack!

Ser fram emot en härlig gympastund tillsammans imorgon!

/ Ledarna

Sportlov och våruppvisningen 2024
2024-02-05 23:21

Hej glada gympaungar!

Nästa vecka (12/2) har vi ingen gymnastik pga. lov, så vi ses igen den 19/2 och hoppas att många hunnit bli friska och fulladdade med ny energi då.

 

Söndagen vecka 16 (21/4) kommer årets våruppvisning hållas i Mölnlycke idrottshall. Vår grupp kommer medverka vid det första passet som börjar kl. 9.00, och temat för oss är Disney så man får gärna klä ut sig lite om man vill. Hela passet är mellan kl. 9 och 11 (ungefär), men de små barnen behöver inte stanna så länge utan det är helt okej att lämna efter vårt nummer om man vill det.

Vi kommer att vara med på en gemensam inledningsdans (som alla grupper kör tillsammans), och sedan kommer vi ha en liten redskapsbana samt några övningar som vi visar upp. Övningarna och dansen kan vi gå igenom på träningarna innan så alla känner att de har koll på läget, men som alltid gör man allt efter egen förmåga och huvudsaken är att ungarna har kul.

Länk till gemensamma dansen (barnen hakar på de delar som de klarar av och vill): https://www.youtube.com/watch?v=2A-FtG-l0yM

Vi kommer skicka ut en separat kallelse till våruppvisningen och vore supertacksamma om ni fyllde i den så vi ser hur många vi blir och att det inte bli knas med gruppindelningarna. Tack!

Njut av sportlovet och så ses vi igenom om två veckor!
/ Hanna & Sara

Välkomna till en ny termin VT24!
2024-01-03 00:14

Hej goa gympagänget,


Hoppas ni haft en lugn och mysig jul, och att ni njuter för fullt av starten på det nya året. Snart drar vi igång gymnastiken igen och det ska bli så roligt att få hänga med er alla nu i vår. Vi kommer att fortsätta på samma spår som tidigare, med samma tid och plats (om än med en ledare mindre i teamet). Men hej och hå vilken rolig termin vi ska ha ihop! :)
 
Terminsstart: v 3, tisdag 15/1
Dag och Tid: Måndagar kl. 16.30-17.15
Plats: Båtsmanskolan i Mölnlycke 
Längd på termin: 13 veckor
Inställda träningar:
- 12 februari (sportlov vecka 7)
- 1 april  (påsklov vecka 14)
Sista träningen: 22 april

 

Se mer info om regler i hallen, klädsel och vad som gäller för syskon i hallen på startsidan på denna gruppsida. Vi vill påminna er om reglerna kring syskon i hallen: om man måste ta med syskon till hallen vill vi att dom väntar i omklädningsrummet eller sitter vid sidan och tittar på. De får inte delta under passet och detta är föreningens policy som vi måste följa.

 

VAD SKA VI GÖRA?
Vi kommer fortsätta att träna på gymnastikens 12 grundformer på olika roliga och utmanande sätt så att vi bygger upp barnens motorik. 

 

Vi längtar så efter att ses igen, och hoppas ni känner desamma! 🤸‍♀️

 

Allt gott!
Hanna och Sara

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 24/06 09:54 
Pixbo GF - START, 30/05 13:48 
Pixbo GF - START, 02/05 10:14 
Pixbo GF - START, 11/04 14:40 
Pixbo GF - START, 21/03 15:54 
 
Följ oss i sociala medier
Beställ Pixbo GF´s föreningskläder nedan
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Samarbetspartners
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com