Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till M18-1!
Ort Mölnlycke
Riktar sig till Barn födda 2018 tillsammans med förälder.
Aktivitet Förälder/barn-gymnastik, bas
Tid och plats HT21/VT22 onsdagar 16.30-17.30, Högadalskolan
Ledare Justine, Camilla
Kontakt ledare Justine: 0704-801331
Kontakt administration pixbogf@hotmail.com

 

Välkomna till denna grupp med förälder-barngymnastik för 3-åringar! Vi startar onsdag den 12 januari kl 16.30 på Högadalskolan! 
 
På förälder/barn-gympan deltar barnet tillsammans med en förälder - så ni får alla vara med och röra på er.  Här lär vi barnen gymnastikens grunder genom roliga lekar och spännande redskapsbanor. Vi vill uppmuntra barnen till rörelse och gör detta på ett lekfullt sätt med roliga lekar och teman. Vi vill att alla som är inne i salen deltar i gymnastiken. Vi ledare har också barn som går i gruppen.
 
Vi försöker hålla oss till att endast barn födda 18 får vara med. Syskon får endast vara med i undantagsfall. Vi vet att det är en svår tid att få ihop, men försök undvika att ta med syskon. Äldre syskon får gärna om möjligt vänta i omklädningsrummet under tiden gymnastiken pågår. 
 
För att barnen ska slippa sitta stilla och lyssna för mycket kommer här lite regler och info: 
Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet - både för barn och vuxna. 
På fötterna: Sockiplast eller barfota. 
Aktiviteter i salen: När det är dags för redskapsbanan hjälps vi åt med framtagandet och det är viktigt att ingen är på redskapen förrän vi har haft genomgång av banan. 
Tjockmattor som står lutade mot väggen får man inte klättra på, eller hänga i deras snören/rep - både för barnens och tjockmattornas skull. De gånger vi har trampetten framme är det viktigt att man håller sig till de hopp ledaren instruerar. Volter får inte förekomma, detta har med försäkringar att göra. 
 

Gymnastiken strävar efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

 

Träningspassen brukar följa nedan upplägg:

 

  • Samling 
  • Kom-igång-aktivitet 
  • Huvudaktivitet (redskapsbana)
  • Lek/avslutning

 

Läs allmän information om våra förälder/barn-grupper här

Terminsstart vt 22
2022-01-04 18:16

Hej, 

 

Snart startar vi gympan igen. Som läget är nu har vi fått klartecken att starta föräldrar/barn gympan den 12 januari. Vi har samma tid och plats som förra terminen. 

 

Vi uppmanar er att använda det bortre omklädningsrummet på Högadal, alltså inte det som är närmast ytterdörren. Detta för att undvika trängsel med gruppen som kommer efter sedan. Är det möjligt så är det också bra om ni kommer färdigombytta så att tiden i omklädningsrummet blir så kort som möjligt. 

 

Vi måste tillsammans hjälpas åt att försöka hålla avstånd i hallen samt de självklara bitarna med att tvätta händer och att inte komma till gympan om någon känner minsta symptom. Det är så klart upp till var och en om man vill komma på gympan eller inte. Är ni inte bekväma med att vara i samma hall som andra vuxna (och barn) så meddela mig det. 

 

Vi håller nu tummarna för att vi skall kunna genomföra terminen och gympa tillsammans! 

 

Hör gärna av er om ni får förhinder och inte kan komma vid någon träning, lättast med ett sms till Justine på 0704-801331

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 24/04 08:40 
Pixbo GF - START, 21/04 11:05 
Pixbo GF - START, 08/01 16:20 
Pixbo GF - START, 01/01 19:24 
Pixbo GF - START, 22/12 14:25 
 
Följ oss i social media
Köp våra föreningskläder
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Sponsorer
 
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com