Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till L1920-2
Ort Landvetter
Riktar sig till Barn födda 2019/2020 tillsammans med förälder.
Aktivitet Förälder/barn-gymnastik, bas
Tid och plats HT22

Torsdagar 16.45-17.30 i Landvetterskolan

startar mitt i terminen vecka 12

Ledare

Hanna Fridlund, Kristin Wilhelmsson och Björn Allansson

Kontakt ledare

Hanna 0702-701320, Kristin 0735-250896

Kontakt administration pixbogf@hotmail.com

 

På förälder/barn-gympan deltar barnet tillsammans med en förälder - så ni får alla vara med och röra på er.  Här lär vi barnen gymnastikens grunder genom roliga lekar och spännande redskapsbanor. Vi vill uppmuntra barnen till rörelse och gör detta på ett lekfullt sätt med roliga lekar och teman tillsammans med er. Vi vill att alla som är inne i salen deltar i gymnastiken och är ombytta.

 

Vi ledare har också barn som går i gruppen, ta gärna hänsyn till detta och hjälp till om ni ser att någon av oss behöver ge lite extra uppmärksamhet till våra egna barn någon gång. 

För att barnen ska slippa sitta stilla och lyssna för mycket kommer här lite regler och info:
Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet - både för barn och vuxna. Gärna uppsatt hår. 
På fötterna: Sockiplast eller barfota
Aktiviteter i salen: När det är dags för redskapsbanan hjälps vi åt med framtagandet och det är viktigt att ingen är på redskapen förrän vi har haft genomgång av banan, och sagt ok att börja.
Tjockmattor som står lutade mot väggen får man inte klättra på, eller hänga i deras snören/rep - både för barnens och tjockmattornas skull.
Bortplockning av redskapen hjälps vi självklart åt med också.  

 

Syskon i salen: 
Syskon får inte delta på träningen av olika anledningar, läs mer om det i föreningens policy Här!
I undantagsfall finns det familjer som inte kan lösa att syskonet kan vara någon annanstans eller med den andra föräldern och då är det ju självklart okej. Då ska syskonet vänta i omklädningsrummet eller sitta på bänken och titta på.

 

I förälder/barn-gymnastiken strävar vi efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

 

Läs allmän information om våra förälder/barn-grupper här

Terminstart 23/3 2023
2023-03-23 12:00

Välkomna på första träningen idag!

Nu är gruppens hemsida på Pixbogf.com uppdaterad med våra kontaktuppgifter, så bara att höra av sig om man har någon fråga, eller inte hittar till hallen idag.


NÄR och VAR
Vi ses alltså 16:45 i Landvetterskolans gymnastiksal. Var gärna ombytta och redo i salen kl 16:45.
Addressen till skolan är Idrottsvägen 3, och gympahallen ligger i en avlång byggnad med svart tak, ifall ni kikar på google maps. Vi kommer använda ingången som ligger långt åt väst på södra sidan. (Mot motorvägen och ICA.)


VAD
Vi kommer under terminen träna på gymnastikens 12 grundformer på olika roliga och utmanande sätt så att vi bygger upp barnens motorik. Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, rulla (rotera), hoppa, kasta och fånga.


Upplägget på träningarna kommer för det mesta följa samma struktur: upprop, uppvärmingslek, par-övning, redskapsbana och avsluta med liten samling.


HUR
Då vi har en rätt liten sal, är det viktigt att vi alla hjälps åt att ta fram och plocka undan inför redskapsbanan. När det är dags så delar ni upp er och följer en ledare, så berättar hen vad som ska sättas upp.


Ses strax!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 30/05 10:42 
Pixbo GF - START, 03/05 16:01 
Pixbo GF - START, 11/04 11:14 
Pixbo GF - START, 09/04 18:29 
 
Följ oss i sociala medier
Beställ Pixbo GF´s föreningskläder nedan
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Samarbetspartners
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com