Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Nu rivs det!!
2020-01-22 16:18
Här skall truppgymnastikhallen ligga!
Nu rivs det i Mölnlycke fabriker för att bereda plats för en Truppgymnastikhall, en trampolinhall och ett P-hus!

Kommunstyrelsen tog beslut om avsiktsförklaring den 9 januari som säger att Wallenstam bygger hallarna med läge i Mölnlycke fabriker och att Härryda kommun sedan köper hallarna. Inflyttningsdatum 1 juli 2021!

Pixbo GF har varit och fortsätter vara involverade i planeringen och layout.
Nyhetsbrev och information inför VT20
2020-01-13 10:41
Hej, 

Detta meddelande är till dig som har ett eller flera barn i vår förening eller som själv är medlem i någon av våran vuxengrupper.

Läs vårteminens nyhetsbrev för att ta del av information från föreningen och nyheter för terminen. 

Vårterminen börjar vecka 2 för alla grupper om inget annat meddelats av ledarna för respektive grupp. 

Några fåtal grupper har bytt tid inför vårterminen och det har informerats via mail till berörda grupper. 

Schema för grupperna och generell info om kläder, skor m.m hittar ni på nedan länkar: 

Förälder/barn-gymnastik
Barngymnastik 

Vi ser fram emot en ny termin och hoppas att ni alla är taggade på att komma igång igen efter julledigheten! 

Mvh 
PIXBO GYMNASTIKFÖRENING
NYHETER GÄLLANDE DEN NYA HALLEN!
2019-12-20 13:17
Under hösten har projektgruppen för truppgymnastikhallen från Pixbo GF tillsammans med SACRO och Wallenstam tagit fram ett förslag på planlösning och funktioner runt hallen som väl uppfyller våra önskemål. Vi har nu fått den officiella nyheten från Härryda kommun att en överenskommelse gällande den ekonomiska biten är på plats!

GOD JUL!!

Hämtat från Härryda kommuns hemsida!

20 december 2019
Överenskommelse om gymnastik- och trampolinhall i Mölnlycke fabriker

Kommunen är nu överens med Wallenstam om en lösning för placering av en gymnastik- och trampolinhall i Mölnlycke fabriker. Ärendet ska behandlas av kommunstyrelsen den 9 januari 2020, där en bred politisk majoritet förväntas säga ja.

Placeringen av en gymnastik- och trampolinhall nära Mölnlycke centrum skapar god tillgänglighet för de många unga, lokala utövarna i berörda föreningar.

Hall anpassad för gymnastik och trampolin

Det som företrädare för kommunen och Wallenstam är överens om, är att Wallenstam bygger en hall som är anpassad för gymnastik- och trampolinverksamhet, enligt det underlag som förvaltning och föreningar tagit fram tillsammans. Kommunen köper den färdiga hallen och ansvarar därefter för förvaltningen av hallen samt hyr ut till föreningarna. Placeringen medger utöver god tillgänglighet även samplanering i arbetet med och driften av nya Wallenstam arena.
Förväntat datum för tillträde till hallen är den 1 juli 2021.

Så säger kommunalråden om placeringen:

– Det känns bra att få till placeringen av gymnastik- och trampolinhallen i Mölnlycke fabriker. Tillgängligheten och samordningen med andra idrotter kommer göra Mölnlycke ännu mer attraktivt. Roligt också för alla utövare att kunna lägga tiden på verksamheten istället för att hålla på att släpa på utrustningar fram och tillbaka, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Skönt att vi har hittat en lösning som gör att även gymnastik- och trampolinhallen kan ligga i ett centralt läge. Med detta beslut skapar vi förutsättningar för ett idrottscentrum i Mölnlycke, säger Patrik Linde (S), kommunalråd och 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är mycket positivt att kommunen får en trampolin- och gymnastikhall i Mölnlycke. Bra att samla flera idrotter på samma ställe. Att få barn och unga att röra på sig på ett roligt sätt är positivt. Önskar alla inblandade lycka till!, säger Maria Kornevik Jakobsson (C), kommunalråd och ordförande i välfärdsnämnen.

Flera turer innan slutlig placering

Redan den 14 november 2016 fick kommunstyrelsen i uppdrag av kommunfullmäktige, att tillsammans med berörda delar av föreningslivet ta fram en plan för byggnation av permanenta hallar för gymnastik och trampolin. En placering i anslutning till Djupedalsskolan utreddes, men visade sig inte vara möjlig utifrån nuvarande detaljplan. Man bedömde också att en framtagning av ny detaljplan skulle försena projektet alltför mycket.

En ny plats för hallen hittades i Mölnlycke företagspark, vid Öjersjövägen. Förvaltning och föreningar var eniga och att gå vidare med den nya platsen och den 17 december 2018 beslutade kommunfullmäktige att godkänna den placeringen.

Efter detta har planerna för den nya Wallenstam arena i Mölnlycke fabriker tagit form och en ny möjlighet öppnades under sommaren 2019: att inrymma en gymnastik- och trampolinhall i Mölnlycke fabriker. Per Vorberg (M) och Patrik Linde (S) föreslog i augusti 2019, genom en skrivelse till kommunstyrelsen, att upphäva beslutet om placeringen av en gymnastik- och trampolinhall vid Öjersjövägen, för att kunna utreda och ta fram beslutsunderlag kring den nya, möjliga placeringen.

Nu är alltså förvaltning och en bred politisk majoritet överens med Wallenstam om att och hur den nya hallen ska kunna bli verklighet i Mölnlycke fabriker. Ärendet behandlas av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige under första kvartalet 2020.

Information om återanmälan/uppsägning inför VT20
2019-12-05 11:32

Information gällande gymnastiken (inte parkouren)


Hej alla medlemmar!


Inom kort kommer alla våra befintliga medlemmar få ett aviseringmail samt en notis i medlemsappen där ni ska återanmäla er om ni vill fortsätta till våren eller säga upp er plats om ni vill sluta. Se bifogad fil hur det mailet ser ut. 


 • ÅTERANMÄLAN:
  Till och med 19/12 har alla medlemmar möjlighet att anmäla sitt barn till fortsatt träning i befintlig grupp. Nästan alla grupper kommer fortsätta med samma schema som varit under hösten, ett fåtal grupper kommer behöva byta tid men de grupperna får info om detta inför återanmälan. För dessa grupper dröjer återanmälan några dagar tills vi fått allt på plats. 

  OBS: Platserna till grupperna A11 och A12 släpps någon vecka in i terminen när alla 2011- och 2012-grupper är påfyllda och klara och har startat igång! 
 • UPPSÄGNING AV PLATS: 
  Om man avser att inte ha kvar sin plats till våren finns det ett val i aviseringen som heter “jag ska inte vara med”. Tryck på denna knapp med en gång om ni vet att ni vill sluta så slipper vi undra fram tills sista dagen om ni ska gå kvar eller inte och vi kan erbjuda er plats i god tid till nästa barn i kön. 

 • BYTE AV GRUPP
  19/12- 29/12 kommer vi hantera de önskemål som kommit in gällande byte av grupp när vi ser hur många lediga platser som blir i alla grupper. Ni som önskar gruppbyte ska INTE återanmäla er till er befintliga grupp. Vänta tills ni fått besked från kansliet om gruppbyte är möjligt eller inte och därefter gör ni er återanmälan  till antingen den gamla eller den nya gruppen genom en ny avisering som ni får. 
  Utgångspunkten är att alla gymnaster fortsätter i samma grupp under våren, endast i undantagsfall kommer vi att kunna erbjuda gruppbyte.

 • Från och med 29/12 kommer vi fylla på de lediga platser som finns med nya gymnaster från kön.

Återanmälan öppnar när ni fått ett aviseringmail och pågår fram till 19 december. De som inte återanmält sig 29/12 förlorar sin plats och blir automatiskt borttagna ur systemet. I samband med att ni betalar avgiften för nästa termin är ni anmälda i gruppen. 

Det finns nu tre olika betalsätt att välja mellan: direktbetalning med kort, delbetalning samt faktura.

Vårterminen börjar v 2 och inför terminsstarten kommer vi skicka ut ett nyhetsbrev med nyheter och information.

Med vänliga hälsningar

PIXBO GYMNASTIKFÖRENING
ETT STORT TACK!
2019-12-02 12:02
Jisses vilken tävlingshelg det blev, långa dagar och mycket jobb men oj vad lyckat det blev! 

Vi vill rikta ett stort tack till alla funktionärer som gjorde ett strålande jobb för att få tävlingen att rulla men också till alla deltagande gymnaster, ledare, domare, publik, alla som bakat till cafét och styrelsen och anställda som arrangerade. 

Vi fick se riktigt fina prestationer från gymnasterna och det verkar som att alla var glada och nöjda efteråt :) 

Vi vill även säga tack till alla som valde att sponsra oss med priser till vårt lotteri: 

 •  ICA Kvantum Landvetter
 •  Mölnlycke blomsterhandel
 • Systrarna Jönssons skafferi 
 • Mininook 
 • Friskis och Svettis 
 • SATS 
 • Butik Kårner 
 • Mölnlycke Bok och Papper 
 • ELON Mölnlycke 
 • Hannas Frukostfik 
 • Österbergs Fisk 
 • Sibylla Mölnlycke 
 • Olssons Gatukök 
 • Hemmakväll 
 • Vendemoda 
 • Mölnlycke Cykel och Sport 
 • Landvetters Stenugnsbageri 
 • La Luna  

Med tacksamma och glada hälsningar från 
PIXBO GYMNASTIKFÖRENING 

Programblad Pixbotriangeln 30/11
2019-11-29 13:09

Hej! 

Här kommer programbladet för helgens tävling där ni hittar startordningen för alla klasserna och alla våra fantastiska sponsorer som har bidragit med vinster till lotteriet :) 

PROGRAMBLAD 

Hoppas att ni är lika taggade som vi på att det äntligen är dags för tävling!! 

//PIXBO GF

Skicka en intresseanmälan här:
CERTIFIERAD FÖRENING
ALT-TEXT
I januari 2019 blev Pixbo GF en certifierad förening av Härryda kommun. Läs mer om Certifieringsarbetet under "om föreningen".
Nyheter från våra grupper
 
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Nytt Policydokument
Hitta oss i social media
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Sponsorer
 
Pixbo GF är bland de största idrottsföreningarna i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com