Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Inspirationsföreläsning - Om att förhindra och uppmärksamma sexuella övergrepp i föreningen!
2019-10-18 14:59
Hej alla medlemmar i föreningen! 

Vi jobbar aktivt i Pixbo GF för att skapa trygga miljöer för våra barn, ungdomar och ledare och begär som ett led i detta arbetet exempelvis in registerutdrag från alla ledare som är över 18 år. Detta räcker självklart inte utan vi måste allihopa hjälpas åt och gemensamt jobba för att säkerställa att alla mår bra. 

5 November bjuder Rädda barnen in till en inspirationsföreläsning i Partille Kulturrum som handlar om  att förhindra och uppmärksamma sexuella övergrepp i föreningen.

Denna föreläsningen är till för alla - gymnaster, ledare, föräldrar eller styrelse! 
Läs mer om föreläsningen och anmäl dig här: Inbjudan 5 nov RB.docx.pdf Skriv Pixbo Gymnastikförening under "organisation".  Föreläsningen är kostnadsfri och det bjuds på fika :) 

Om föreläsningen: 
För barn är vuxna inom föreningslivet mycket viktiga – ibland helt ovärderliga. För att uppmärksamma barn som far illa och säkerställa att barn är trygga i föreningens verksamhet, krävs kunskap om övergrepp och hur man kan agera om något händer. Det här får föreningen:  
  • Kunskap om sexuella övergrepp mot barn - om tecken på att barn far illa och vilka konsekvenser ett övergrepp får för barn på kort och lång sikt.
  • Verktyg för att förhindra, hantera och agera om något skulle hända i er förening.

Hoppas att några av er känner att detta är en intressant föreläsning som ni vill gå på, vi tycker i alla fall att det är GULD att det anordnas gratis för föreningslivet! 

Med vänliga hälsningar 
Bella 
Sportchef, Pixbo GF 
Nya förutsättningar för Truppgymnastikhallen?
2019-09-18 15:02
Inför semestern hade arbetsgruppen för bygge av en Truppgymnastik och trampolinanläggning tillsammans med kommunens tjänstemän kommit fram till ett material som är ett färdigt underlag för ansökan om bygglov (preliminärt bygglov finns redan). Hallens placering var då fortfarande i företagsparken på norrsidan om 40:an. Arbetet skulle sedan i augusti fortsätta med att färdigställa underlag för upphandling.

Under tiden har Wallenstam tagit kontakt med kommunledningen och lagt ett förslag om att de båda hallarna istället skall placeras i Mölnlycke fabriker. En placering som naturligtvis är att föredra men vi var dock mycket frågande till underlaget och informationen på vilket Wallenstam grundade sitt förslag. Nu har kommunstyrelsen lagt ett förslag till kommunfullmäktige om att de imorgon torsdag (19/9) skall upphäva beslutet om anläggningens placering i företagsparken och istället besluta att Wallenstam bygger hallarna i Mölnlycke fabriker. Efter mycket påtryckning fick vi i Pixbo GF och SACRO igår ta del av de planer Wallenstam har lagt fram till kommunledningen och vi fick även ta del av det underlag beslutet har tagits på. Våra farhågor om det tunna underlaget och okunskapen om våra respektive verksamheter bekräftades tyvärr.

Uppföljningen av mötet från vår sida blev bland annat ett mail som skickades till alla politiker i Härryda kommun idag med information om vår syn på förslaget inför beslutet på torsdag. Vi fortsätter nu våra påtryckningar för att säkra en fullgod anläggning för våra behov och fortsatt ha full insyn och talan i projektet.

Läs föreningens mail till alla kommunens politiker här: Nya Hallen »
Kallelse till årsmöte 12/9
2019-08-23 17:10
Välkomna till Årsmöte för Pixbo Gymnastikförening, 12/9 kl 18.30 i Klubbstugan mittemot Wallenstamshallen!

(Samtliga handlingar inför årsmötet kommer finnas tillgängliga på vår hemsida (pixbogf.com) senast en vecka innan mötet.) Motioner ska vara inkomna till föreningen senast 5/9. 

Kom för en fika och följ hur föreningen utvecklas och var med och bestäm vår framtid... Om vi har tur har vi senaste nytt om hallen att dela med oss av! 

Årsredovisning och verksamhetsplan: Verksamhetsberättelse 2019.pdf »

Hoppas vi ses där! 

Med vänliga hälsningar
PIXBO GF 
Sista sommarfysen
2019-08-16 17:29
Ett gäng gymnaster som hängt med på sommarfysen avslutade säsongens sista pass och gick hem svettiga och starkare!

Tack för en härlig insats!

Ledarna för sommarfys 2019

Välkomna till en ny termin!
2019-08-14 15:32
Hej alla medlemmar, 

Snart drar en ny gympatermin igång och vi är så taggade! Hoppas att ni är det också :)

Se årets nyhetsbrev med info från föreningen. Där står bland annat om terminsstarten, fakta om föreningen och var ni hittar föreningskläder. Nyhetsbrev HT19 - Pixbo GF.pdf »

Ledarna har fått info om att skicka ut välkomstmail till sina grupper med info om första träningstillfället så förhoppningsvis kommer det inom kort om ni inte fått det än. 

Till hösten kommer vi ha ändrade öppettider på kansliet, se de nya tiderna under fliken kontakt. 

Med vänliga hälsningar 
PIXBO GF  

Återanmälan och Semesterstängt
2019-06-30 09:06
Hej alla medlemmar, 

Hoppas att ni njuter i det härliga sommarvädret :) 

ÅTERANMÄLAN: 
Vi påbörjade i torsdags utskicken till alla våra grupper om att det är dags att återanmäla sig till höstterminens gymnastik. Eftersom att vi har många grupper så tar det lite tid så om ni endast har fått återanmälan för ett av era barn så är de andra på G! Vi hoppas kunna få ut alla återanmälningar under v 27. 

Ni som har en plats i en grupp har till 31 juli på er att återanmäla er plats och efter det kommer vi fylla på alla lediga platser med nya sökande från kön som i nuläget består av över 600 barn (!).

VI BEHÖVER LEDARE: 
Vi har stora behov av ledare så om ni kanske har tidigare erfarenhet av gymnastik eller bara tycker att det är roligt att engagera dig i föreningsliv så är ni välkomna att höra av er till pixbogf@hotmail.com  

SEMESTERSTÄNGT: 

Nu efter terminsslutet har vi inga fasta öppettider på kansliet. Kontakta pixbogf@hotmail.com för att bestämma tid om ni har något ärende. 


Vi kommer ha helt semesterstängt under v. 29-31, under den perioden kommer vi inte svara på några mail eller samtal. 


Med vänliga hälsningar 

Pixbo GF 

Skicka en intresseanmälan här:
CERTIFIERAD FÖRENING
ALT-TEXT
I januari 2019 blev Pixbo GF en certifierad förening av Härryda kommun. Läs mer om Certifieringsarbetet under "om föreningen".
Nyheter från våra grupper
 
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Nytt Policydokument
Hitta oss i social media
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Sponsorer
 
Pixbo GF är bland de största idrottsföreningarna i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com