Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till L16-2!

 

Ort Landvetter
Riktar sig till Barn födda 2016
Aktivitet barngymnastik, bas
Tid och plats HT22/VT23 Onsdagar kl 16.30-17.30 i Önnerödsskolan 
Ledare Huvudledare: Karolin Granat Jorméus
Assistentledare: Lova, Elin, Wilma, Lisa och Sabina
Kontakt ledare

Karolin: karolin.jormeus@gmail.com eller 0702898015

Kontakt administration pixbogf@hotmail.com

 

Läs allmän information om våra barngymnastikgrupper här

 

Terminstart vecka 35 (31/8). Vi har minst 13 tillfällen tillsammans och uppehåll under höstlovet v 44.

I önnerödshallen tränar två grupper samtidigt och därför är vi i den ena halvan en vecka och i den andra nästa vecka. 

 

I denna grupp är tanken att barnet deltar själv på träningen. Föräldrar väntar utanför. Första träningen är det ok att en förälder är med. Men som alla vet är alla barn olika, fungerar det inte att lämna är man som förälder mer än välkommen att vara med under träningen som föräldraledare. Prata med oss ledare.

 

Klädsel: smidiga kläder för bra rörlighet. Tex linne/t-shirt/gymnastikdräkt och tights/shorts.

På fötterna: Sockiplast, tunnare sko/ballerina eller barfota. 

Aktiviteter i salen: Upplägget på träningarna kommer se ut på liknande sätt varje gång med uppropslek, uppvärmningslåt, lek, redskapsbana, avslutningslek. 

 

Gymnastiken strävar efter att lära ut grundformerna: Åla, krypa, gå, stödja, hänga, balansera, springa, klättra, kasta, fånga, rulla (rotera) och hoppa. Men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

Instagram och allergier
2022-10-03 20:34

Hej hej!

 

L16-2 på instagram: @pixbogf_l16.2. Ansök om att få följa så godkänner jag!


Jag ska överraska barnen med en chokladpengsskatt på onsdagens träning. Jag skulle då behöver veta om någon av barnen är allergiska mot något? Meddela mig i så fall på 0702898015 

 

Trevlig måndag/Karolin 

Allmän info och regler
2022-09-28 23:31

Hej alla gympaföräldrar! 
Vad roligt det är att gymnastiken nu är igång ordentligt och vilka härliga ungar ni lånar ut till oss varje onsdag ❤️

Här kommer några påminnelser framåt. 

  1. Ingen träning på höstlovet v 44 (2/11) 
  2. Barnen ska ha tofs och inga smycken på gymnastiken. Detta för att de inte ska skada sig eller oss. 
  3.  Nu när terminen kommit igång och vi ser att barnen är trygga i gruppen, så önskar vi att föräldrar och syskon, som inte är anmälda till gruppen, stannar utanför hallen. Det blir svårt för barnen att förstå varför vissa föräldrar är med och inte andra. Skulle vi ha brist på ledare så hör vi av oss och ber om er hjälp.
  4. De föräldrar som anmält sig att hjälpa till att plocka fram banan eller är anmälda ledare i gruppen är välkomna in i hallen innan träningen börjar, tillsammans med sina barn. Övriga barn ser vi gärna stannar i omklädningsrum tills dess träningen börjar. 
  5. Kallelser skickas innan träning för att vi ska veta hur många som kommer, svara gärna på dessa. Laddar ni ner SportAdmin appen kan ni se alla kommande tärningar samt förrapportera om ni vill ha extra koll! 
  6. Vi ska försöka märka upp vilket omklädningsrum som gäller vid respektive vecka. Men missar vi detta så står det i kallelserna, men skickar även med här:
  • Hall B (längst bort) - omklädning 3- ojämna veckor
  • Hall A (närmast entrén) -omklädning 2-  jämna veckor 

 

Sist men inte minst, uppmuntra till att öva hemma. Här är saker som är extra viktigt för barnen att lära sig för att man ska kunna  gå vidare med svårare övningar! 
- Kullerbytta med kontroll på armar och ben. Där man helst inte ska stödja med händer för att komma upp från sittande till stående efter kullerbyttan. 
- Handstående mot förälder eller vägg. Där armarna och hela kroppen ska vara spänd och rak, för att barnen ska orka hålla uppe sin kroppsvikt på händer i ca 5 sek.  När man klarar detta är det dags att öva på att sparka upp i handstående själv. 
- Hjula. Här handlar det om att hitta sitt håll att hjula, vilket alla nu gjort. När man väl gjort det så är det starka armar och att våga sparka över som gäller. Man kan hålla barnet i höften för att stödja upp om det känns läskigt.
- Vi har också påbörjat ett fristående till Vaina låten (vad jag kan nå). Den är också roligt om de övar på hemma. Film kommer längre fram. 

Jag vill starta ett stängt Instagram konto endast för gruppens föräldrar. I syfte att enklare kunna visa er vad vi tränar på, ge lite tips på övningar hemma samt dela info i flera kanaler. Om någon INTE tycker det är en bra idé så vill jag att ni kontaktar mig. 

 

Det var allt för denna gången!  ❤️
Hälsningar från Karolin

 

 

L16-2 terminstart gympnastik
2022-08-20 09:37

Hej alla gympaföräldrar! 🤸‍♀️

Nu är det äntligen dags för oss att starta igång med höstterminens gymnastik. Detta är en nystartad gymnastikgrupp med mig Karolin Granat Jorméus som huvudledare. Till min hjälp har jag ett gäng hjälpledare och assistentledare 😀  

 

Terminen startar vecka 35 (31/8) och vi kommer ses varje onsdag kl 16:30-17:30 i Önnerödshallen. Terminen pågar i 13 veckor med uppehåll under höstlovet 2/11.

Vi är 2 grupper som delar på Önnerödshallen och därför byter vi hallhalva enligt nedan:

Jämna veckor: Hall A (närmast entré) Omklädningsrum 2.

Ojämna veckor: Hall B (längst från entré) Omklädningsrum 3.

I denna grupp är tanken att barnet deltar själv på träningen. Föräldrar väntar utanför. Första träningen är det ok att en förälder är med. Men som alla vet är alla barn olika, fungerar det inte att lämna är man som förälder mer än välkommen att vara med under träningen som föräldraledare. Prata med oss ledare.


Vi kommer skicka kallelser inför träningarna som ni gärna får svara på, så kan vi enklare planera träningspassen.

 

Vi har en egen gruppsida på Pixbos hemsida. Där vi ibland lägger upp lite information eller material för er att ta del av. Där hittar ni även våra kontaktuppgifter. https://www.pixbogf.com/start/?ID=385043

 

 Meddela gärna mig om era barn inte får vara med på foto, om de har några allergier, rädslor eller sjukdomar som vi behöver känna till.

 

 

Klädsel: Smidiga kläder för bra rörlighet. Samt uppsatt hår. Sockiplast eller barfota. 

 

Vi är supertaggade på att snart få träffa er och er barn! Varma hälsningar ledarteamet 🤸‍♀️

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 16/09 15:34 
Pixbo GF - START, 17/07 18:03 
Pixbo GF - START, 16/06 10:18 
Pixbo GF - START, 24/04 08:40 
 
Följ oss i sociala medier
Köp våra föreningskläder
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Sponsorer
 
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com