Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Välkommen till nya R4!
 
Ort Mölnlycke
Riktar sig till Tjejer födda 2008
Aktivitet Truppgymnastik, bas/forts
Tid och plats
HT21/VT22
Söndagar kl 19:00-21:00 i Trupphallen
Torsdagar kl 18.30-21.00 i Trupphallen
Ledare

Elsa Sprengel, Emma Lindsten, Emma Wärnsäter, Matilda Österberg, Sofie Bohlinder, Tilda Ihrskog

Kontakt ledare

 

Emma Lindsten: 0734-14 26 79, emma.lindsten@gmail.com

Alicia Prytz: aliciaidaaa@gmail.com 

 

Kontakt administration pixbogf@hotmail.com

Läs allmän information om våra truppgymnastikgrupper för tjejer här

 

R4 är en grupp på 30 gymnaster som har fokus på gymnastikens fortsättning. Vi tränar en hel del på basövningar men har ambitionen att utvecklas framåt. Tidigare har vi tävlat på regionsjuans nivå men har som mål att avancera till rikssexan. De övningar vi siktar mot är flickis och salto på tumbling, även voltstarter och på trampett fokuserar vi mycket på skruvar och övar också på dubbelvolt. Vi har alltid roligt på träningarna och låter gymnasterna ha mycket inflytande över upplägget :)

 
SOMMARLOVSTRÄNING
2022-06-08 14:06

Sommarlov i all ära men blir det inte tråkigt utan lite gymnastik och styrka och rörlighet?

 

Alla våra härliga gymnaster i nuvarande R7, R6, R4 och R3 bjuds in till sommarlovsträning kl 19-21 på måndagar och onsdagar i Trupphallen hela lovet med start redan den 13 juni. 

Det kan bli så att vi ställer in på grund av vikande underlag under juliveckorna - men det ser vi då!

 

Ledare för träningarna varierar men det är alltid några av oss ledare för de fyra grupperna. 

 

För att kunna träna bra tillsammans trots att vi är på olika nivåer och med olika ambitioner kommer vi att jobba mycket med styrka och rörlighet, grunder på tumbling och trampett och effektiva volter. Tänker du att nästa år, så skall jag göra ännu svårare volter, då är det här guldchansen! För att hoppa högre behövs mer fart - men hur springer man fortare? För att kunna sträcka ut en salto behövs effektivare rundat och flickis. Sedan hinner vi säkert med andra roliga saker också + att du är fullt förberedd att köra på när vi kommer till Lingvallen!

 

Anmäld dig nu (eller senast söndag 12/6) via kallelsen som kommer i ett mail! Avgiften är 350 kr och sker i samband med att du svarar på kallelsen  Kallelsen är utställd på det första tillfället av praktiska skäl men gäller hela sommaren. 

 

Om du inte kan vara med på alla träningarna så är du välkommen att vara med på så många du kan - dock är priset detsamma för alla anmälda 

 

Välkomna!

Lingvallen 2022 - information
2022-06-08 12:32

 

Välkommen till Pixbos sommarläger på Lingvallen utanför Ängelholm den 4–7 juli.

 

Buss:

I år åker vi buss mellan Mölnlycke och Lingvallen.
Vi samlas kl. 8:40 MÅndagen den 4 juli på stora parkeringen mellan

Ekdalaskolan och kommunhuset

Hemfärden påbörjas ca kl 16 på torsdagen den 7 juli och vi beräknas vara i Mölnlycke ca kl 18:30 MEN som alltid – detta kan ändras några timmar!

Kostnad:

Självkostnadspris: 3930 kr/gymnast
Några av deltagarna har samlat in pengar genom en försäljningsaktivitet vilket reducerar kostnaden (gäller R3 och R4).
Betalningsinfo med rätt pris för var gymnast kommer via mail idag (8/6). I priset ingår övernattning tre nätter på vandrarhem, helpension, resa och såklart hallarna och alla härliga ledare.

Enkel packlista:

 • Träningskläder - många! Det kan vara mycket varmt i träningshallarna

 • Uteträningsskor för att springa en runda, värma upp på gräset eller ha kul

 • Vattenflaska

 • Örngott, påslakan och underlakan/sovsäck (täcke, kudde och madrass finns)

 • Dusch- och badhandduk

 • Enkla skor eller tofflor

 • Toalettartiklar + väska (duscharna ligger i en annan byggnad)

 • Badkläder

 • Kvällskläder, både för varmt och kallt väder

 • Regnjacka – om alla har med detta så måste det bli fint väder

 • En liten peng som kan swishas till något gott, kiosk finns på Lingvallen och affär

  inom gångavstånd

 • Solsken

Övrigt:
Meddela eventuella allergier eller specialkost snarast till pixbogf@hotmail.com dock

senast 17 juni – sedan åker jag på semester!

Det går fina gångvägar längst stranden så vi tar med löparskorna för morgonturen och hoppas även att få en stund över några gånger för ett dopp i havet.

Lägret är naturligtvis alkohol- och tobaks/nikotin-fritt för alla deltagare (tidigare hemresa på egen bekostnad om detta bryts). I linje med vår policy är det också förbjudet med bruk av energidrycker för gymnaster och ledare under våra arrangemang.

 

Hör av er om det är några frågor: lena@brive.se (eller svara på detta mail)

 

VÄLKOMNA!

Avslutning & egen uppvisning mm
2022-05-04 17:44

Hej alla glada gymnaster & föräldrar,

 

Träningen är inställd för samtliga grupper torsdagen 12 maj då det är kickout för alla ledare i trupphallen.

 

Nu börjar det närma sig terminsavslutning. Vi har lite planer på gång som vi berättat för gymnasterna så info kommer nedan till er med. 

 

Torsdagen den 19 maj vill gärna att ni föräldrar kommer och tittar på era barn då vi planerar en egen uppvisning i vår vanliga trupphall. Där ska de få visa upp vad vi tränat på under terminen. Vi kör som vi brukar kl 18.30-21 och vi tänker att ni föräldrar är välkomna mellan kl 20-21 för uppvisning. 

 

Söndagen den 22 maj är det terminens sista träning (kl 11.30-13.30) & då har vi "kulträning" där gymnasterna kommer få välja vad de vill köra. Efter träningen ska vi ha avslutning med grillning, lekar/brännboll, bad (om vädret lockar) vid gräsplanen vid Ötjärn, till ca kl 15.30. Vi kommer behöva några bilar som kan köra upp gymnasterna då ledarnas bilar inte räcker till. Vi får återkomma när vi vet hur många som anmäler sig, men meddela gärna redan nu om ni kan köra. Anmälan skickas ut inom kort som en kallelse. 

 

Vi kommer be några föräldrar hjälpa till med inköp och fixande med grillning mm så de hungriga gymnasterna kan få mat när de kommer upp till Ötjärn. Vi återkommer när vi vet vilka som är anmälda. Då vet vi också vilken summa som resp gymnast får swisha för mat/dricka.

 

Vi tackar för den här terminen att vi fått låna era grymma tjejer, de utvecklas för varje gång!

 

MVH Ledarna

Viktiga datum och taco-kväll
2022-03-21 07:15

Hej igen!

 

På grund av tävlingen i helgen ställer vi in träningen på söndag den 27/3. På påsklovet ställer vi in träningarna under påskhelgen dvs vi kör inte den 14 och 17 april. 

Nästa viktiga datum är den 9 april då vi lagt in en extraträning 15-17 med efterföljande taco-kväll i lokalen som kallas samvaron i Trupphallen. Svara gärna snart på kallelsen så vi vet hur många som kommer. Där tänkte vi ta ut en kostnad på 40kr per gymnast för mat och dricka. Kanske inte allt behövs men då sparar vi resten till nästa tillfälle. Vi ser att det är viktigt att vi fortsätter att få ihop laget till en helhet där alla känner sig trygga och har roligt och utvecklas. Vi kommer behöva hjälp av er föräldrar med taco-kvällen. Vi återkommer till det när vi ser hur många vi blir. 

 

varma hälsningar ledarna 

Tävling Västklassen
2022-03-20 15:04

Hej!

Nu är det snart tävling och gymnasterna är

fokuserade och har finslipat varven inför nästa helg. På lördag så ska de som tävlar på nivå 7 mötas 12:30 på lördagen och de som tävlar på nivå 6 på söndagen mötas kl.10.00. Gymnasterna själva vet vilken grupp de tillhör. Vi möts vid Angered sporthall i Angered centrum.

 

Gymnasterna behöver ha sovit gott och ätit ordentligt innan. Gymnasterna behöver ha svarta tights den 70 och svarta kortsockar. De har valt att ha utbakade flätor till en tofs mitt bak. Bra om alla kan vara färdigflätade när de kommer. Kan man inte göra det är det bra om man kan få hjälp av en kompis. Kan man inte det får ni höra av er. Några kan vi ledare hjälpa till med men inte alla. Inga smycken är tillåtna. Har man nytagna hål behöver de vara övertejpade m hudfärgad tejp. Vi ser gärna att man kommer och hejar på sina kompisar när man inte tävlar själv. Samordna gärna det mellan gymnasterna själva. 

Bra att ha med sig vattenflaska och något litet mellanmål, inte godis förstås, men gärna frukt eller smörgås. 

Man får använda skydd till fötter och handleder men de ska helst vara hudfärgade. De som har handledsskydd har oftast inte hudfärg men där kan vi dra ner dräkten över handlederna. 

Antagligen kostar det något inträde för att se tävlingen, det är ju ett sätt för föreningar att få in pengar. Brukar ta swish och det brukar finnas lite till försäljning där. 

Viktigt att man kommer på träningen nu på torsdag som är sista inför tävlingen. Skulle man bli sjuk är det mycket viktigt att ni hör av er till ledarna. Framförallt på tävlingen. 

Vänliga hälsningar ledarna 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 11/08 09:35 
Pixbo GF - START, 17/07 18:03 
Pixbo GF - START, 16/06 10:18 
Pixbo GF - START, 24/04 08:40 
Pixbo GF - START, 21/04 11:05 
 
Följ oss i social media
Köp våra föreningskläder
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Sponsorer
 
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com