Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra
R3

Truppgymnastik - R3
Välkomna till Gruppsidan för R3 

Vi är ett gäng tjejer och killar födda 2001-2005 år som tränar och tävlar mycket!

 
Ort Mölnlycke
Riktar sig till Killar och tjejer födda 2001-2005
Aktivitet Truppgymnastik fortsättning/avancerad
Tid och plats HT21/VT22

Tisdagar kl 18:30-20:30 i Trupphallen
Onsdagar kl 19.00-21:00 i Trupphallen
Söndagar kl 19:00-21.00 i Trupphallen - samling och uppvärmning 18:30!

Ledare Lena B, Bella J, Sofia G och Torbjörn A
Kontakt ledare Se "kontakt"
Kontakt administration pixbogf@hotmail.com

Läs allmän information om våra truppgymnastikgrupper för tjejer här

 

Vi varierar främst mellan tumbling, där vi tränar på fria volter både med och utan skruvar, och trampett, där vi tränar på dubbelvolter och skruvar. En träning i veckan är vigd till fristående. Vi har 10-30 minuter styrka/strech/spänst nästan varje träning och har nu lagt in ett extra fyspass på fredagar!

Ibland dansar vi, ibland springar vi ute, ibland har vi massage, ibland leker vi, ibland har vi handståendetävling. Vad vi alltid har är väldigt roligt :) 

 

 

 

Dags att anmäla till Pixbotriangeln och Varbergscupen
2021-10-03 13:07

Tävlingar har det ju varit sparsamt med de senaste två åren och alla våra härliga R3:or har nu begränsad tävlingserfarenhet. Vi behöver träna på att tävla - det gör man bäst genom att just tävla. Tävlingssäsongen drar igång i november och jösses vad det blev tätt i kalendern:

 

Pixbotriangeln 20-21 november i Mölnlycke Idrottshall (galma Wallenstamhallen vid Hulebäck)

Vi startar tävlingssäsongen med vår egen Pixbotriangel där vi kör på steg 3. Vi har kul och passar på att visa upp tävlingsformen för våra yngre kompisar i Pixbo GF. 

När anmälningsdatum är passerat för tävlingen läggs tävlingsschema än så länge vet vi inte vilken dag R3 kommer att tävla så boka hela helgen. Håll också att utsikt efter kallalse till er föräldrar om funktionärsinsatser den här helgen. Tävlingen gör vi bäst tillsammans.

 

Anmälan senast den 11 oktober via kallese som kommer i mai alldeles strax. Svara även om du inte kan vara med så vi vet att alla fått informationen. Du får inbjudan till ett datum av administartiva skäl men men exakt datum kommer senare!

 

 

Riks-trean i Järfälla 27-28 november - info och inbjudan i tidigare utskickad nyhet nedan 

Kolla av att du är anmäld genom att kontrollera i Sportadmin.

 

 

Varbergscupen i Trestegets idrottshall i Varberg 4-5 december

Vi avslutar Tävlingssviten genom att sikta på steg 3 även vid Varberscupen. Vi kör järnet och har kul! Även här vet vi inte vilken dag vi tävlar men sannolikt kommer det inte att krävas någon övernattning så detta blir en endagsutflykt för det tävlande laget.

 

Anmälan senast den 11 oktober via kallese som kommer i ytterligare ett mail alldeles strax. Svara även om du inte kan vara med så vi vet att alla fått informationen. Du får inbjudan till ett datum av administartiva skäl men exakt datum kommer senare!

 

Nu kör vi!
Lena B, Bella, Tobbe, Sofia och Amanda

 

Dags att anmäla till Rikstrean
2021-09-12 23:02

ÄNTLIGEN FÅR VI ÅKA PÅ TÄVLING IGEN!!!!!

 

Helgen den 27-28 november (lördag-söndag) går Riksfyran av stapeln i Järfälla. Vi vet inte när vi tävlar under dessa dagar så boka hela helgen! Eventuellt behöver vi resa redan på fredagen!

 

Det är nu dags att anmäla laget och då behöver jag veta vilka som skall åka med! Anmäl genom att svara på kallelsen (angivet bara 27/11 men gäller hela helgen) som kommer per mail senast onsdagen den 15/9.

 

Planen är att åka tåg alternativt buss till Järfälla, sova i skolsalar en natt eller två och äta i gemensam matsal med alla andra gymnaster på tävlingen. Köra några goa varv och fristående på tävlingen. Ha kul med andra ord!!

Pixbo GF betalar deltagaravgifterna och försäkringarna som på alla tävlingar men då resa och logi tillkommer brukar föreningen bidra med halva kostnaden och varje gymnast får själva stå för resten. Det var ju ett tag sedan vi var iväg men jag gissar på 1800- 2400 kr/gymnast för hela äventyret beroende på hur många nätter vi stannar och hur många måltider vi skall äta.

 

 

Lena B

 
VÄLKOMNA TILL HÖSTTERMINEN 2021 
2021-08-12 13:17

Välkomna tillbaka hela gänget och välkomna alla nya som kommer med oss från den här terminsstarten.


TRÄNINGSTIDER OCH SCHEMA

Vi skall nu äntligen in i den alldeles nybyggda Truppgymnastikhallen och vi har tillträde från och med den 1 september. Det betyder att vår allra första träning kommer att bli en friståendeträning där om alla planer håller.

 

Då skolan drar igång, startar vi också upp med två veckors inledande fys, rörlighet och fristående i Furuhäll på ungefär våra vanliga träningstider:

V.33

Tis 17/8 kl 19-20:30 Furuhällsskolan

Ons 18/8 kl 19-20:30 Furuhällsskolan

Sön 22/8 kl 19-20:30 Furuhällsskolan

V.34 OBS Något ändrade tider!!

Tis 24/8 kl 19:30-21:00 Furuhällsskolan

Ons 25/8 kl 19:30-21:00 Furuhällsskolan

Sön 29/8 kl 19:30-21:00 Furuhällsskolan

 

Vi planerat en extraträning söndagen den 22/8 kl 10-13 i Furuhäll för att alla skall få en möjlighet att lära sig friståendet. Vi går igenom alla sekvenser långsamt och diskuterar räkning och positioner. För de som kan friståendet är träningen frivillig.

 

TÄVLINGAR OCH LÄGER

För att känna sig tillfreds med tävlingssituationen behöver man träna på att tävla. Vi kommer under hösten att fokusera på att ge våra nya kompisar mer tävlingserfarenhet men också jobba vidare mot att presentera fullt ut på Rikstrean i 27-28 november.

En av tävlingarna under hösten är ju vår egen Pixbotriangel den 20-21 november.

Alla dessa planer måste naturligtvis förhålla sig till Coronasituationen!

Under höstlovet och jullovet siktar vi på någon form av läger i Trupphallen och vi kommer att ha några lagkvällar under terminen. Mer info om detta kommer.

Alla dessa planer måste naturligtvis förhålla sig till Coronasituationen!

 

CORONA

Restriktionerna har lättat sedan i våras och alla åldersgrupper får nu träna igen liksom vi inte behöver begränsa antalet i någon hall. Men fortsatt gäller:

  • stanna hemma om du är sjuk eller har symptom
  • stanna hemma om någon i din närhet är sjuk
  • tvätta eller sprita händerna före och efter varje träning
  • Undvik trängsel i korridorer och omklädningsrum


Nu kör vi!
Lena B, Bella, Sofia och Tobbe

2021-06-17 00:01

Overallsjacka

Brallor

Linne

Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Pixbo GF - START, 10/09 13:13 
Pixbo GF - START, 01/09 12:50 
Pixbo GF - START, 27/08 13:30 
 
Följ oss i social media
Köp våra föreningskläder
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Sponsorer
Pixbo GF är den största idrottsföreningen i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com