Missa inte MedlemsAppen där du kan samla allt på ett ställe!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Pixbo Gymnastikförening
Gemenskap, glädje och respekt för varandra

Nyheter om hallbygget 190225


Välkomna till vår infosida om hallprojektet!Nu har vi malt på med kommunen, konsulter och andra gällande hallprojektet och nu börjar det hända grejer!

Senaste nytt:


- Preliminärt bygglov har beviljats för placeing av hallen på östra sidan av Nya Öjersjövägen (mitt emot restaurang Solsidan) följt av ett politiskt beslut att flytta det planerade bygget från Djupedalsområdet till den nya tomten. Vi ser många fördelar med den nya placeringen.


- Träd har fällts på tomten för att bereda plats för den geotekniska undersökningen


- Ytterligare ekonomiska medel har tilldelats projektet från kommunens budget


- En ritning på hall, hygienutrymmen, sociala ytor och kontor tas nu fram. Ett utkast bifogas nedan. VIKTIGT: Ritningens detaljer runt gropsystem och nedsänkta trampoliner är visioner och mål, och bygger inte på ett slutgiltigt beslut. Vi jobbar vidare i samarbete med arkitekten, byggkonsulter och redskapsleverantörer för att få ordning på allt. Inledningsvis har anläggningens utformning och funktion varit i fokus och sedan har vi jobbat med grundens utformning för våra nedsänkta redskap. 

Gymnastikhall 19 02 07(1).pdf »


- Vi har kontinuerliga diskussioner med kommunens olika projektledare och projektägare och planeringen blir mer och mer konkret. Planen är nu att upphandlingsfasen kommer att vara under början av hösten och spaden i marken i början av januari 2020 av inflyttning under mitten av 2021. 


- Parallellt med arbetet mot kommunen har Pixbo GF också aktivt arbetat för att växa så att vi fyller hallen så mycket som möjligt. I skrivande stund är vi 1199 aktiva medlemmar och 162 st ledare. Beläggningen i Djupedalshallen och Furuhällsskolan är lätt ansträngd men än så länge funkar det. Styrelsens uppsatta mål inför 2021 och tillgång till en truppanpassad hall ser ut att uppnås, till och med före utsatt tid.


- Nästa steg blir att fundera på inredning t ex lösa gymnastikredskap, Parkourutrustning och de sociala ytorna. Vi kommer att aktivera de arbetsgrupper vi har sedan tidigare och eventuellt fylla på dessa där luckor har uppstått i avvaktan på projektets förseningar.

 
IDROTT FÖR ALLA
Tillsammans med Rädda Barnen skapar vi förutsättningar för en idrott fri från mobbning och diskriminering.
Nytt Policydokument
Hitta oss i social media
SJUKGYMNASTIK / REHAB
Sponsorer
 
Pixbo GF är bland de största idrottsföreningarna i Härryda kommun. Vill ni också vara med och synas tillsammans med oss? Kontakta pixbogf@hotmail.com